Ontwerp

Het ontwerp voor de nieuwe gebouwen wordt gemaakt door SVP Architecten. Wij hebben aan hen vijf kernwaarden meegegeven:

  • We willen het groen (zoveel mogelijk) behouden, zowel de bomen als het sportveld
  • We willen een geborgen binnenterrein houden
  • We behouden de campusstructuur die er nu ook is
  • De school dient vanaf de Hugo de Grootlaan goed herkenbaar te zijn als school: open, uitnodigend en transparant en met een doorkijk naar het binnenterrein
  • De gebouwen moeten verbonden zijn met het landschap

 

Het entreegebouw is bij het entree en de theateraula vormgegeven met veel glas. Door de transparantie van deze ruimten ontstaat er een doorkijk naar het groene binnenterrein van de campus. Door een grote boom in de entreehal van het gebouw ontstaat weer de verbinding tussen het landschap en het interieur. De theateraula en de er boven gelegen kunstlokalen, met de leerlingen en het personeel er in aan het werk, bepalen zo het gezicht van de school.

Entree gezien vanaf de Hugo de Grootlaan